nedelja, 15. marec 2020

Soška pot - Od Bovca do Trnovega ob Soči

Že pred časom sva si zadala cilj prehoditi Soško pot od Kobarida do izvira Soče v Trenti. Odsek med Bovcem in Trnovim ob Soči sva z Lidijo prehodila danes.

Etapo sva pričela v centru Bovca od koder sva se podala na Letališče Bovec, od tam pa po tako imenovani "Rugarjevi poti" v Čezsočo. Ker nama ni bilo, da bi hodila po asfaltu, sva se proti Logu Čezsoškemu odpravila po makadamski poti, ki poteka po levem bregu Soče, a sva nekaj zadnjih kilometrov do Loga Čezsoškega, vseeno morala prehoditi po asfaltu. Od Loga Čezsoška sva ponovno hodila po makadamski poti, po kateri teče tudi del trase Bovškega maratona in mimo Srpenice vodi vse do Trnovega ob Soči oziroma Kobarida. Tu poteka tudi pot Alpe Adria Trail in 13. etapa poti Juliana trail, med Kobaridom in Bovcem.

Po dobrih treh urah in pol hoje ter skoraj šestnajstih prehojenih kilometrih sva prispela do Kampa Trnovo, kjer sva najino pot zaključila.

Za uresničitev zadanega cilja naju čaka samo še odsek med Velikimi koriti Soče in Bovcem, kar nameravava udejanjiti že kmalu.

Lep dan je bil...





















Ni komentarjev:

Objavite komentar