sobota, 28. marec 2020

Pomladni dan v Kaninskem pogorju

Zaradi zajezitve širjenja epidemije koronavirusa, že kar nekaj časa ostajamo doma ter omejujemo socialne stike. A ker sprehod v naravi dobro dene tako telesu, kot udi umu, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil, sva se z Lidijo odpravila na eno krajšo turo v Kaninsko pogorje.

Z avtomobilom sva se odpeljala do "B" postaje Žičnice Kanin, od koder sva se nato, po makadamski cesti, peš odpravila proti planini Krnica. Po slabe pol ure hoje sva prišla do smernega količka, ki naju je usmeril levo, na mestoma strmo gozdno cesto, ki vodi na smučišče Kanin. Topel pomladni dan je bil, zato se je sneg, ki se je pričel nekje na nadmorski višini okoli 1300 m prediral, a nama to ni delalo večjih preglavic. Po slabih dveh urah hoje sva prispela na progo Skripi, na nadmorski višini okoli 1700 m.

Pri brunarici Kavka, ki se nahaja v neposredni bližini smučišča, sva sedla na klop ter uživala na toplem pomladnem soncu ob pogledu proti Krnskemu pogorju ter Matajurju. Ozračje zaradi Saharskega prahu, ki ga je v teh dneh prineslo nad Slovenijo sicer ni bilo popolnoma čisto, a nič zato. Za nama je prišel še en turni smučar, ob povratku pa sva srečala še tri, a smo vsi upoštevali varnostne ukrepe ter odšli vsak svojo pot.


Kot sem že uvodoma napisal, blagodejno za telo in duha, pa ostanimo še naprej zdravi, pa ostanimo še nekaj časa doma.


















Ni komentarjev:

Objavite komentar