nedelja, 9. avgust 2020

Debela peč - 2014 m

Vzpon na Debelo peč sva imela z Lidijo v načrtu že od lanskega leta, uresničila pa sva ga danes. Na gorniški izlet sva povabila tudi Katjo in Niko, ki sta se vabilu z veseljem odzvale.

Kmalu po peti uri zjutraj smo se iz Bovca preko Predela odpeljali na Pokljuko, točneje na izhodišče "Pri Rupah", od koder smo jo dobro razpoloženi ubrali proti vrhu. Ob obilici smeha nam je čas hitro tekel in že smo bili na planini Lipanca. Po krajšem klepetu s tamkajšnjim pastirjem in obveznem fotografiranju lokve za napajanje živine, ki ima obliko srca, smo pot nadaljevali do sedla pod Brdi, kjer smo si privoščili nekajminutni postanek za fotografiranje prekrasne gorniške kulise. Od tu je sledil le še strm vzpon in že smo stali na vrhu 2014 metrov visoke Debele peči, ki je najvzhodnejši dvatisočak v Julijskih Alpah. Veliko pohodnikov je bilo na vrhu, a za vse se je našel prostor za počitek in uživanje v čudovitem razgledu na najvišje vrhove Julijskih Alp, kot so denimo očak Triglav, Rjavina, Škrlatica in še bi lahko našteval, fascinanten pa je tudi prepadni pogled v dolino Krma. 

Po skoraj enournem postanku na vrhu, v tem času se je tudi pooblačilo, smo se odločili, da se počasi vrnemo na izhodišče, saj si ob tako lepem gorniškem izletu res nismo želeli kakšnega nevihtnega presenečenja. 

Izlet smo zaključili s kosilom in kavico, nato pa smo se zadovoljni odpeljali proti domu. 

Prav lep dan je bil...








































Ni komentarjev:

Objavite komentar