nedelja, 21. april 2024

Rilkejeva pešpot

Na današnjem izletu smo z Lidijo in njenim sinom Lukom raziskovali Rilkejevo pešpot, ki je speljana ob robu visokih pečin, nad Sesljanskim zalivom. 

Pot je bila odprta leta 1987 in je del naravnega rezervata Devinske stene. Nezahtevna pot je dolga okoli 2 kilometra, poteka pa od Sesljana do Devina. S poti so čudoviti razgledi na mesto Trst, grad Devin in seveda na morje. Mi smo pot pričeli v Sesljanu in se skorajda na vsaki razgledni točki malce ustavili in uživali v razgledu. Zlezli smo tudi v enega od podzemnih bunkerjev, ki jih je bilo poleg opazovalnic, v I. svetovni vojni na tem delu kar veliko, saj so igrali pomembno vlogo pri nadzoru ladijskega prometa v Tržaškem zalivu. 

Ob prihodu v Devin smo si hoteli privoščiti kavico, a je bil bližnji lokal nabito poln, zato smo se odločili, da se odpravimo nazaj v Sesljan. Med povratkom smo si na enem od razgledišč privoščili še malico iz nahrbtnika, ki nam je ob čudovitem razgledu na Tržaški zaliv še kako teknila. 

Kljub slabši vremenski napovedi smo imeli sončen, skorajda poletni dan, saj se je vreme "sfižilo" šele, ko smo se že vozili proti domu. 

Za piko na "I" nedeljskemu izletu, smo šli pa še na okusno nedeljsko kosilo v Ošterijo Žogica v Solkanu. 

























Ni komentarjev:

Objavite komentar