sobota, 20. junij 2020

Slavnik - 1028 m

Ker sva bila z Lidijo prijavljena na tek "Povežimo soline 2020", ki bi moral biti že marca letos, pa so ga zaradi epidemije Corona virusa prestavili na 21.6.2020 sva se odločila, da ubijeva dve muhi na en mah. V soboto sva obiskala Slavnik, v nedeljo pa sva se udeležila teka v Portorožu. 

Za izhodišče sva izbrala vasico Prešnica, kjer je bilo kljub drugačni vremenski napovedi oblačno z rahlim dežjem. A vsega hudega vajena, se teh nekaj kapelj dežja nisva ustrašila, temveč sva si nadela pelerini in jo veselo mahnila na pot proti vrhu. Dobršen del poti sva hodila po gozdu, med tem pa je prenehalo tudi deževati, zapihala je burja, ki je pričela preganjati temne oblake in posijalo je sonce. Višje sva prišla do razgledišča od koder je moč videti vse do morja, od tam pa sva v lahkotnem vzponu nadaljevala na vrh Slavnika. Na vetrovnem vrhu sva nekaj minut uživala v razgledu, nato pa odšla do Tumove koče, kjer sva popila kavo in malicala. Veliko je bilo pohodnikov, še več pa kolesarjev, predvsem Italijanovo, ki so se na vrh pripeljali z vseh mogočih smeri.

Po krajšem počitku sva sestopila v Podgorje, od tam pa sva se vrnila na izhodišče v Prešnico, med potjo pa sva se sladkala z "narabutanimi" češnjami in murvami.

Od deževnega začetka, pa do sončnega in vročega zaključka, vmes pa okoli 16 kilometrov hoje. 

Takšen je bil najin izlet na Slavnik. 




























Ni komentarjev:

Objavite komentar