četrtek, 13. julij 2017

Po Via Ferrata do Prestreljniškega okna - 2391 m

Pred nekaj dnevi so na Kaninu odprli novo zavarovano plezalno pot od Sedla, do Prestreljeniškega okna - družinsko ferrato Prestreljenik.

Kolega Bogdan, se je z mojim predlogom, da si to novosr pobliže ogledava takoj strinjal in tako sva se nekaj po osmi uri zjutraj, z gondolo odpeljala na Kanin. Po okoli 45 minutah vožnje sva prispela na D postajo, ki pa je bila žal ovita v meglo.

Od tu sva nadaljevala do Sedla ter se usmerila na markirano pot, ki vodi na vrh Prestreljenika. Po nekaj minutnem vponu sva prišla do vstopa v ferrato Prestreljenik. Kljub temu, da je ferrata označena s stopnjo težavnosti A (lahka), sva se ustrezno opremila s plezalnim pasom, samovarovalnim kopletom ter zaščitno čelado. Varnost je pač na prvem mestu. 

Po nekaj poplezavanja na tej res lepi in zelo dobro zavarovani poti, ki je speljana po južnem pobočju Prestreljenika, sva prišla do Prestreljeniškega okna, od koder je ob jasnem vremenu lep razgled na Bovško kotlino, Jadransko morje ter na sosednjo Sello Neveo, planino Pecol, Montaž in še bi lahko našteval. .Od okna je sledil še nekoliko bolj "siten" sestop po melišču in spet sva bila na D postaji, kjer sva današnjo, krožno turo tudi sklenila.

Oblaki in megla so ob najinem povratku v dolino le še bolj ovili Kaninsko pogorje, pričelo pa je tudi rahlo deževati.

Ja vreme je že vedlo, do kdaj mora zdržati.






 









































Ni komentarjev:

Objavite komentar