petek, 9. avgust 2019

Po Soški poti od Kobarida do Trnovega ob Soči

Čeprav je bil vroč dan, sva se z Lidijo odločila, da si po službi nekoliko pretegneva noge. Odločila sva se, da si pogledava, kako je videti prenovljena Soška pot, med Kobaridom in Trnovim ob Soči.

Parkirala sva na parkirišču, na vstopnem mestu za kajakaše, tako imenovanem "Otona" ter se po stari, italijanski cesti napotila do kampa Lazar v Kobaridu. Tu sva preko visečega mostu prišla na levi breg reke Soče in nadaljevala v smeri slapa Kozjak. Že po nekaj metrih sva zavila levo in se spustila do struge potoka Kozjak, kjer se prične Soška pot. 

Že takoj na začetku sva stopila na novo brv, po kateri sva prečila potok Kozjak in pot nadaljevala proti Trnovemu ob Soči. Kljub vročini je bilo na poti kar veliko obiskovalcev smaragdne lepotice Soče, še bistveno več pa je ohladitev iskalo ob in v njej. Po razgibani poti, s katere je skoraj ves čas moč opazovati lepoto neokrnjene narave, še posebej tolmun Otona, ki naj bi bil celo eden najlepših na svetu, sva prispela do brvi pod Trnovim ob Soči. Preko brvi sva se ponovno vrnila na desni breg, se povzpela do vasi Trnovo ob Soči, od tam pa sva se kar po cesti vrnila na izhodišče. Razen nove brvi na začetku poti in mogoče kakšnega novega smernega količka drugih znakov prenove nisva opazila, je pa pot vsekakor vredna obiska. 

Sam sem jo prehodil že večkrat in zagotovo jo bova z Lidijo še kdaj.   
















Ni komentarjev:

Objavite komentar