petek, 30. avgust 2019

Ferata Hvadnik

Danes sva z Lidijo udejanila, že kar nekaj časa načrtovan obisk ferate Hvadnik v Gozd Martuljku.

Ko sva se iz smeri Kranjske Gore pripeljala v Gozd Martuljek, sva pri odcepu za Srednji vrh zavila levo in parkirala v bližini košarkarskega igrišča. Ker so bile že za dopoldan napovedane plohe, sva se hitro opremila s plezalnim pasom, samovarovalnim kompletom in seveda čelado ter se napotila proti izhodišču. Kar nekaj minut sva porabila, za iskanje prehodov z levega na desni breg in nazaj, da sva prišla do prve jeklenice, saj je bil vodostaj potoka Hvadnik, zaradi včerajšnjih padavin nekoliko povišan.

Kljub mokrim in spolzkim skalam in jeklenicam, sva ferato v dobri uri varno preplezala. Po poti skozi gozd sva se vrnila na izhodišče, vmes pa sva si ogledala še slap Jrm'n in del novo nadelene, istoimenske ferate, ki poteka tik ob hudourniku in je označena z oceno težavnosti "E". 

Čeprav ferata Hvadnik ni najtežja, ocenjena je z "B"/"C" je vsekakor ni za podcenjevati. 

Za naju je bila to zanimiva izkušnja, na lepo speljani ferati, v slikoviti soteski potoka Hvafnik sva uživala in se bova sem zagotovo še vrnila.































2 komentarja:

  1. Me veseli, da vama je bilo všeč. V glavnem spremljam samo kritike.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Brane pozdravljen, gotovo še prideva, pa tudi drugi, ki sva jih tistega dne srečala na ferati, so bili enakega mnenja. Nima smisla... Lep pozdrav.

      Izbriši