četrtek, 4. februar 2021

Megleni Lašček - 1071 m

Četrtkovo jutro na Bovškem je bilo deževno in megleno, ker pa sva imela oba z Lidijo dopust sva sklenila, da kljub kislemu vremenu ne bova čepela doma.

V upanju, da bo "južneje" vremenska slika nekoliko boljša, sva se odločila, da obiščeva Lašček, ki je poleg Velikega vrha, mimogrede oba sta visoka 1071 metrov, najvišji vrh Banjške planote. Med vožnjo do Kala nad Kanalom je vseskozi rahlo deževalo,  pa tudi megla je bila vedno bolj gosta, a naju to ni odvrnilo od načrtovanega "sprehoda". Ko sva prispela v Kal nad Kanalom sva se odpeljala še do bližnjega zaselka Cvetrež, kjer sva ob cesti poiskala oznake za vzpon na Lašček. Z izhodišča sva se v gosti megli, deževati je na srečo prenehalo, odpravila proti vrhu. Zaradi odjuge se je sneg sem ter tja prediral, a nama to ni povzročalo večjih preglavic.

Ob prihodu na vrh Laščka, od koder je ob lepem vremenu sicer lep razgled na Dolomite, Julijska Alpe, Matajur ter Krnsko pogorje, z razgledom, zaradi goste megle ni bilo nič. Po vpisu v vpisno knjigo sva se po poti vzpona vrnila na izhodišče, med povratkom pa prebudila otroka v sebi ter se pri tem neizmerno zabavala. 

Kljub turobnemu vremenu sva se imela prav lepo.











Ni komentarjev:

Objavite komentar