ponedeljek, 15. februar 2021

Juliana trail, 10. etapa od Grahovega ob Bači do Mosta na Soči

Na 10. etapi Juliana trail, od Grahovega ob Bači do Mosta na Soči se mi je tokrat pridružil sodelavec Matej. 

Ob 08.13 uri sva se z železniške postaje Most na Soči, z vlakom odpeljala do Grahovega ob Bači, kjer je bilo še vedno pošteno pod ničlo, a naju je tolažilo dejstvo, da je pred nama sončen in za ta letni čas dokaj topel dan. Z železniške postaje sva se odpravila proti vasi Grahovo ob Bači, kjer sva poiskala začetek 10. etape in se že takoj pričela strmo vzpenjati po kolovozu, ki naju je pripeljal na razgledni travnik nad vasjo. Pred nadaljevanjem poti sva si slekla vrhnji sloj oblačil, nato pa skozi razgiban gozd, pot nadaljevala proti vasi Temljine. V Temljinah sva zavila levo ter pod vasjo poiskala stezo, ki naju je čez pašnike in mimo osamljenih kmetij pripeljala do vasi Kneža. S Kneže, pa vse do vasi Ljubinj sva hodila po lokalni cesti, na srečo pa je monotonost razbil ogled v led okovanega, 62 metrov visokega slapu Sopota, ki se nahaja v neposredni bližini vasi Podmelec. 

Ko sva prispela v vas Ljubinj sva zavila levo na gozdno cesto ter se povzpela na 658 metrov visoko razgledišče Senica, od koder je lep pogled na Most na Soči, na reko Sočo in akumulacijsko jezero ter na Tolminsko kotlino.

S Senice sva sestopila do zaselka Stopec, od tam pa sva se po KUP (Kosmačevi učni poti) vrnila na železniško postajo Most na Soči, kjer sva dobrih 19 kilometrov dolgo etapo zaključila.

Lep dan, v super družbi...






















1 komentar: