sobota, 7. december 2019

Monte Nebria / Podgorski vrh - 1207 m

Danes sva z Lidijo obiskala vse tri vrhove Monte Nebrie / Podgorskega vrha, ki jih dne 06.02.2019, zaradi visoke snežne odeje nisva uspela. 

Začela sva v Ovčji vasi in se preko sedla Nebria najprej povzpela na osrednji vrh, visok 1207 metrov. Kljub temu, da je okoli devetih dopoldan termometer v Ovčji vasi kazal - 3 stopinje, je bilo višje, zaradi temperaturnega obrata prav prijetno toplo. 

Tik pod vrhom naju je pričakal radovedni gams, ki je z glasnimi žvižgi opozoril še druge člane tropa, da prihajava. Kakih šest sva jih uzrla, a niso bili prav pri volji za daljše druženje in že po nekaj elegantnih skokih preko strmih, skalnih pobočji, so izginili med rušjem. 
Z osrednjega vrha sva se po grebenu sprehodila na sosednji vrh, od koder sva nato vrnila nazaj in preko osrednjega vrha, sestopila na staro vojaško cesto, ki se je kmalu spremenila v stezo, ki naju je po nekaj minutah hoje pripeljala še na vzhodni vrh. 

Tu sva si privoščila topel čaj in čokoladne kekse in malo poklepetala z drugimi pohodniki, ki jih je bilo kar veliko. 

Z vrha sva se po označeni poti, ki poteka skozi gozd vrnila na izhodišče v Ovčjo vas, kjer sva današnji sprehod zaključila. 

Kratko a sladko, bi lahko rekel...
































Ni komentarjev:

Objavite komentar